Referat fra FALCK

Besøget på Falckgården var noget af en overraskelse, absolut ikke, som man måske forventede, blot enhver lille drengs drøm. De 2 timers forevisning var væk, inden man opdagede det, og så var det endda "kun" vognhallerne, vi fik forevist.

2 meget vidende falckreddere fremviste bilerne (brandsprøjter og ambulancer) og gennemgik hver vogns udstyr, samtidig med at de besvarede spørgsmål. At de var stolte af køretøjerne, kom også frem - ikke mindst fordi Århus og Frederiksberg, som de eneste i landet, har en pionervogn med dertil fuldt uddannet redder, der har tilladelse til at yde fornøden hjælp i form af sprøjter, drops m.m., hvorefter der afleveres en fyldestgørende rapport til hospitalet, hvor lægen så kan foretage det videre fornødne. - Sikken en betryggelse når man ved, at der mellem kl. 24 og 7 af økonomiske årsager ikke medfølger en læge.

At falckredderne senest 1 minut efter varsling er på vej ud med ambulancen, fik vi også syn for. Ikke så snart var der varslet, før 2 reddere kom springende, og så ellers af sted ba-bu ba-bu !

Efter den meget interessante forevisning fik vi også hilst på en del af vagtpersonalet, idet kaffen blev nydt i deres opholdsstue, hvor de i øvrigt bød på lækker pizza med "høflig selvbetjening". - Mandskabet har 2 døgns vagt ad gangen med efterfølgende lang frihed, men det har nok ingen særlig betydning for disse personer, ellers kunne man næppe føle den gode atmosfære.

En rigtig god aften, tror jeg alle vil give mig ret i, med indsigt i, hvordan systemet fungerer. - Men ellers er festudvalget lydhør for både ris og ros -- og ikke mindst, hvad medlemmerne ønsker, send dem blot et par ord.

 

                                                                                       HT